fbpx

De ce să lucrezi cu un agent imobiliar?

Agent imobiliar impreuna cu clienti

Dacă vrei o coafură frumoasă, te duci la coafor. Dacă se strică o țeavă în baie, chemi un instalator.

Se pune întrebarea, dacă dorești să vinzi proprietatea, de ce să nu apelezi la un agent imobiliar?

 

Mulți sunt sceptici când vine vorba de colaborarea cu o agenție imobiliară și spun că ei nu vor să plătească comision agenției, nu știu cât ar fi comisionul și totuși de ce i-ar trebui această colaborare, că se descurcă ei singuri.

 

Însă nu toată lumea înțelege că în schimbul comisionului (care de regulă este 1-3%) tu ca vânzător primești un serviciu complet și cu multe avantaje.

 

Calitatea serviciului oferit de un agent imobiliar se reflectă prin negocierea unui preț favorabil și corect, promovarea proprietății, pregătirea actelor necesare la tranzacție, întâmpinarea clienților, prezentarea proprietății clienților și în sfârșit negocierea cu clienții și finalizarea tranzacției.

 

În acest articol, îți prezint avantajele colaborării cu o agenție imobiliară și îți aduc 3 argumente în favoarea agenților imobiliari!

 

Să începem cu argumentele:

 

  • Agentul imobiliar îți economisește timp

 

Un agent se ocupă de proprietăți de dimineața până seara, aceasta este meseria lui. Agentul cunoaște piața, are relații importante, cunoaște prețurile imobilelor și capcanele vânzării. El îți poate economisi timp în nenumărate momente ale unei tranzacții, prin expertiza sa:

  • structurează și organizează faza de publicitate, inclusiv întâlnirile cu potențiali clienți.
  • datorită experienței sale, știe la ce să fie atent, ține cont de interesele tale și filtrează candidații.
  • datorită rutinei și contactelor sale, el poate organiza rapid și eficient alte necesare, cum ar fi un specialist în credite, un avocat etc.

 

  • Câștigă bani pentru tine

 

Pe de o parte, e evident că oricine își poate vinde proprietatea, este doar o chestiune de preț. Însă agentul te ajută să stabilești un preț bun, corect. Dacă proprietatea respectivă este scos pe piață la un preț corect, aceasta va fi vândut mai repede.

Pe de altă parte, te ajută să negociezi prețul și să nu lași ca proprietatea ta să fie vândută sub prețul cerut.

 

  • Îți oferă confort

 

Promovarea proprietății, prezentarea acesteia celor interesați, colectarea de potențiali cumpărători, organizarea întâlnirilor, munca necesară pentru semnarea contractului… Cine nu ar vrea ca cineva să ia toată povara aceasta de pe umerii săi?! Exact cu aceasta se ocupă un agent imobiliar.

 

Ce alte avantaje există într-o colaborare cu un agent imobiliar?

Agentul imobiliar anticipează problema

 

Să lucrezi în domeniul imobiliar nu este atât de ușor pe cât pare. De aceea, un agent îți poate oferi o soluție reală la problemele cu care te confrunți la o tranzacție. Te poți baza pe el, deoarece este pregătit pentru toate tipurile de incidente.

 

Monitorizează schimbările de pe piața imobiliară

 

Schimbările de pe piața imobiliară pot afecta direct sau indirect tranzacția ta imobiliară, cum ar fi fluctuațiile de preț și ratele dobânzilor. Un agent are datoria de a monitoriza evoluția pieței și de a-și ține clienții la curent cu cele mai recente informații.

Se ocupă de tranzacția complicată pentru tine

 

Printre atuurile agentului se regăsește și înțelegerea proceselor complexe care au loc în cadrul unei tranzacții imobiliare. Indiferent de situație, agentul imobiliar te ajută să înțelegi procesul și îți asigură o vânzare fără probleme. Rolul lui principal este să te sprijine și să rezolve problema cu care te confrunți.

 

Dacă ai citit până aici acest articol, sunt convins că ți-ai dat seama de importanța colaborării cu profesioniști în domeniul imobiliar.

 

Așadar, fie că nu ești destul de informat legat de piață sau de procesele unei vânzări de proprietăți, sau pur și simplu nu dispui de timpul și energia necesară cercetării în profunzime a legilor în vigoare și aspectelor vânzării, îți recomand să iei legătura cu un agent imobiliar.

 

Agentul nu numai că te va ajuta în toate aspectele enumerate și explicate mai sus, dar el te va și reprezenta în colaborarea cu cei interesați și va menține relația dintre tine și clienți.

 

Dacă te-ai hotărât să contactezi o agenție imobiliară care să te îndrume către o vânzare eficientă și rapidă, trebuie să fii atent să alegi o agenție transparentă, serioasă, cu angajați bine pregătiți, profesioniști și dornici să te ajute.

 

Nu uita că pe cine vei alege, el te va reprezenta!

 

Prin urmare, dacă ai o proprietate de vânzare sau de închiriat, oriunde în județul Bistrița-Năsăud, contactează agenția Bis Imobiliare pentru servicii imobiliare de calitate, oferite în cadrul unei colaborări transparente și plăcute!

 

Foto credit: pexels.com/ RODNAE Productions

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Open chat
1
Scan the code
Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?