fbpx

5 pași pentru a vinde repede o proprietate

Vânzare rapidă proprietate

Citește articolul nostru pentru a afla care sunt cei 5 pași pentru a vinde repede  o proprietate și care sunt factorii care o influențează.

Piața imobiliară se află în plină expansiune, iar cei care doresc să-și vândă locuința probabil se bucură. Dar, mai ales într-o astfel de situație, întrebarea importantă este: cât timp îmi va lua să-mi vând proprietatea?

Indiferent că vrei să vinzi o casă sau un apartament, cel mai mult te interesează să-ți primești banii cât mai repede posibil. Dacă și tu dorești să vinzi imobilul tău în cel mai scurt timp, iată câteva sfaturi despre cum să vinzi mai repede o proprietate!

5 pași pentru o vânzare rapidă a unei proprietăți

  1. Nu vinde la prețul de achiziționare

Mulți se gândesc că pot să-și vândă locuința la un preț mult mai mare față de prețul la care a fost cumpărată cu câțiva ani în urmă. Nu este exclusă această variantă. Dar evaluează în mod realist valoarea de piață a proprietății tale. și nu încerca să incluzi în preț instalația de aer condiționat sau schimbarea pardoselii, deoarece acest lucru nu este întotdeauna posibil.

  1. Cere ajutorul unui agent imobiliar pentru a te ajuta să vinzi

Un expert poate să te ajute să vinzi casa mai repede. Dacă găsești agentul imobiliar potrivit, îi poți oferi un mandat exclusiv, iar cu siguranță el se va ocupa de absolut tot, într-un mod profesionist.

Dacă consideri că ai suficient timp și răbdare să creezi și să păstrezi legătura cu clienții și să le prezinți de fiecare dată imobilul, poți încerca să vinzi pe cont propriu. Dar atunci, trebuie menționat că tu vei fi cel care redactează anunțul. Tu vei ocupa de partea de marketing și de toate aspectele administrative.

  1. Imaginile potrivite sunt foarte importante

Probabil că cea mai dificilă sarcină în vânzarea proprietăților, indiferent că vorbim de casă sau apartament, este să obții fotografia perfectă. Dacă poza este prea bună, vei obține mult interes și mulți oameni se vor uita la ea, dar posibil vei avea puțini potențiali cumpărători, iar dacă imaginea este proastă, este lesne de înțeles că proprietatea va atrage puțini cumpărători. Prin urmare, fotografia perfectă este una care arată realist și care prezintă partea atractivă a locuinței.

  1. Cunoaște defectele locuinței tale

Un tur de prezentare trebuie să arate casa sau apartamentul în cea mai bună lumină. Așa că e necesar să faci curățenie înainte de sosirea potențialului cumpărător. Ascunde orice defect minor sau cel mai bine este să îl poți repara. Dar în cazul defectelor, trebuie să fii pregătit pentru modul în care vei reacționa la menționarea problemei de către client. Cel mai bine este să fii sincer, lucru care poate afecta pozitiv rezultatul negocierii.

  1. Urmărește tendințele

Este bine să știi care sunt tipurile de proprietăți cele mai bine vândute în momentul în care dorești să o vinzi și pe a ta. Dacă imobilul tău nu se regăsește printre tipurile cele mai bine vândute, acest lucru va afecta atât prețul, cât și timpul necesar pentru vânzare.

Acum că am clarificat aceste aspecte, să ne uităm la factorii care determină în principal timpul de vânzare.

Atunci când vindem o proprietate, toți factorii trebuie luați în considerare pentru a ne asigura că îl putem vinde într-un timp scurt și la o valoare care să ne convină. Eu le-am ales acum pe 3 cele mai importante, care au un impact mare asupra timpului mediu de vânzare a unei proprietăți:

  • prețul de vânzare al imobilului
  • localizarea imobilului
  • starea pieței imobiliare

Nu e de mirare că pe primul loc am pus prețul de vânzare. Acesta este cel care influențează cel mai vizibil timpul de valorificare. Dacă listezi proprietatea la un preț semnificativ mai mare decât media pieței, e posibil să nu-ți vinzi nici după câțiva ani. Fii realist!

După prețul de vânzare urmează localizarea imobilului. Dacă casa ta/apartamentul tău se situează într-o zonă bună, deosebită, atunci se va vinde mult mai repede. Dacă nu, atunci încearcă să îți prezinți caracteristicile bune ale proprietății, să ceri un preț mai avantajos și să prezinți zona dintr-un unghi pozitiv.

Iar în ultimul rând menționăm starea pieței imobiliare. Piața imobiliară este una foarte dinamică. S-ar putea ca luna aceasta solicitările să depășească ofertele, iar anul viitor solicitările să scadă însă ofertele să înmulțească. Trebuie să găsești momentul potrivit pentru vânzare.

Este important să-ți vinzi repede proprietatea?

Da, absolut!

Pe de o parte, ai nevoie de banii ceruți pe proprietate pentru investiții viitoare sau pentru planurile și visurile tale. Pe de altă parte, stând și așteptând, există riscul să scadă piața și astfel să scadă și prețul de vânzare solicitat.

Cele menționate în acest articol merită deci să fie luate în considerare la vânzarea proprietăților.

Colaborează cu agenții de la Bis Imobiliare și o să ai parte de experiențe plăcute în lumea imobiliarelor!

Foto credit: shutterstock.com

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Open chat
1
Scan the code
Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?