fbpx

Merită să investești pe piața imobiliară din Bistrița-Năsăud?

Piața imobiliară din Bistrița-Năsăud

 

Investițiile imobiliare sunt printre cele mai vechi, populare și sigure forme de investiție, chiar și în vremuri de criză. Unii investesc în terenuri, iar alții sunt adepții afacerilor cu apartamente și case de locuit pentru generarea de venituri pasive.

 

Cauți un loc plăcut pentru casa ta de vis unde să te retragi, un teren pentru o viitoare afacere, vrei să îți schimbi apartamentul sau vrei să îți investești banii în imobiliare pe o piață locală aflată în dezvoltare și creștere?

Oricare ar fi motivul, ca și investitor te interesează o piață care ascunde potențial de creștere și oportunități de dezvoltare.

 

Conform datelor comunicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în perioada ianuarie-octombrie 2022, piața imobiliară din județul Bistrița-Năsăud a înregistrat un număr de 5868 de vânzări imobiliare și 1417 de ipoteci, deci un total de 7285 de tranzacții imobiliare, care înseamnă cu 3.2% mai multe tranzacții față de aceeași perioadă a anului 2021.

 

Deși trăim vremuri, cu crize sanitare, crize economice și cu un război la granița țării, trendul ascendent al afacerilor cu imobiliare se menține indiferent de problemele enumerate și se va menține și în viitor, pentru că investițiile în cauză se dovedesc a fi rentabile pe termen mediu și lung.

 

Fie că achiziționezi terenuri extravilane sau intravilane, apartamente, case de locuit, spații comerciale etc. toate acestea pot fi privite ca opțiuni sigure de investiție de viitor, înregistrând de la an la o creștere valorică sau un randament crescător, mai ales în județul Bistrița-Năsăud, unul plin de oportunități neexploatate.

 

Merită atunci să investești pe piața imobiliară din Bistrița-Năsăud? Răspunsul este unul foarte simplu. DA!

 

Unul dintre principalele motive pentru care se merită, este prețul avantajos care poate fi obținut pentru un imobil. De exemplu, în orașul Bistrița, un apartament cu două camere se vinde la un preț de aprox. 50 mii de euro, unul cu trei camere la un preț de aprox. 70 mii de euro, o garsonieră cu aprox. 30 mii de euro iar o casă de locuit spațioasă și confortabilă la un preț de sub 200 mii de euro.

 

Bineînțeles că prețurile imobilelor sunt dinamice, depind foarte mult de zona sau localitatea în care se situează, de tipul construcției în cazul clădirilor, sau de categoria de folosință dacă vorbim de terenuri. Așadar, pot fi obținute și prețuri mai mari sau mai mici, totul depinde de acești factori dar și de agenți competenți în domeniu.

 

Un alt motiv pentru care merită să investești pe piața imobiliară din Bistrița-Năsăud, ar fi potențialul turistic al județului, care este încă nevalorificat în totalitate. Aici aș menționa apele minerale, apele sărate și lacul de acumulare, respectiv posibilitatea dezvoltării a agroturismului și a activităților de recreere și de agrement.

Iar municipiul Bistrița fiind un oraș cochet, liniștit, cu o arhitectură tipică și cu o istorie bogată, atrage la rândul lui investitori și dezvoltatori cu o viziune modernă.

 

Nu în ultimul rând, trebuie menționate și aspectele geografice care conferă județului un statut aparte în lumea afacerilor. Poziționarea geografică, relieful și condițiile sociale oferă oportunități și pentru investitori străini, astfel companiile de peste hotare care s-au stabilit deja în județ și cele care o să mai vină contribuie cu plus valoare la PIB-ul județului și orașului Bistrița, fapt care influențează pozitiv afacerile imobiliare, acestea devenind și mai atractive pe piața locală.

 

Ai un apartament / o casă pe care dorești să o închiriezi pe termen lung?

Dorești să o renovezi și să vinzi mai scump?

Ai un teren pe care vrei să îl vinzi?

Care sunt cele mai bune zone ca și potențial de investiții?

Sunt doar câteva întrebări care sigur te interesează.

Investește strategic, gândește-te la rentabilitate, colaborează cu agenți imobiliari bine pregătiți și ia deciziile cele mai potrivite și înțelepte!

 

Dacă ți-am stârnit interesul și ți-ai dori mai multe informații, atunci nu ezita și colaborează cu specialiștii de la Bis Imobiliare.

Foto credit: pinterest.com

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Open chat
1
Scan the code
Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?